Mange av oss vil nok tilbringe mer tid hjemme i tiden som kommer, og noen synes kanskje at kulda og mørket kan være litt tungt. Heldigvis er det mange små ting du kan gjøre for at mørketiden skal bli litt triveligere. Blant annet kan du gå til anskaffelse av ny, flott utebelysning. Da blir det både hyggeligere å oppholde seg ute, og å titte ut av vinduene når kvelden komme

Utebelysning hever helhetsinntrykket av boligen 

Utendørs er belysningen kanskje det mest effektive virkemiddelet for å øke både trivselen og helhetsinntrykket av boligen. Gjennomtenkt utendørsbelysning vil få hele eiendommen til å se mer gjennomført ut. Dette gjelder spesielt om vinteren, når utendørsbelysningen er det første som møter deg når du kommer hjem, og venner og familie når de kommer på middagsbesøk. Med noen flotte utelys gjør du velkomsten litt varmere!

Mange muligheter ved valg av belysning

Når det kommer til utendørsbelysning har du svært mange muligheter. Det er både lov og gøy å tenke kreativt, og ingen grunn til å begrense seg til tradisjonelle lykter på husveggen. Det er viktig å sørge for at du velger belysning som er beregnet på utendørs bruk – utover det står du helt fritt til å velge det du vil.

Har du vei som leder opp til boligen din kan vi anbefale å sette opp belysning i form av stolper, pullerter eller spotter, som markerer og lyser opp veien. Da finner du veien frem til inngangspartiet, også i mørket. Dette passer like godt på gangsti som i oppkjørsel. 

Lyslister eller spotter nedfelt i terrassegulv vil både lyse opp og markere opp uteplassen. Kombinerer du lys og en varmelampe forlenges balkong- eller terrassesesongen, og det blir mulig å nyte trivelige kvelder utendørs også i den mørke tiden.

Velg LED-belysning utendørs

De fleste har nok allerede fått opp øynene for LED-belysning, og vet at dette er det mest kostnadseffektive valget når det kommer til belysning. Utendørs er LED-lys spesielt hensiktsmessig. Dette er fordi utendørsbelysning ikke har noen oppvarmende funksjon, og det er derfor ingen grunn til å velge belysning der mye av energien går med til varme. 

Økt trygghet med utendørsbelysning

Selv om det er koselig å sitte inne når det er mørkt ute, er det nok noen som også føler at mørket bringer med seg en følelse av utrygghet. Med full belysning innendørs og ingen lys ute, blir man fort litt ekstra eksponert samtidig som utsynet er minimalt. Da kan ny utendørsbelysning være en effektiv måte å øke trygghetsfølelsen på.

Vi kan anbefale å koble utendørsbelysningen med bevegelsessensor, for økt trygghetsfølelse samtidig som det er et energibesparende tiltak. Mange velger også å få belysningen levert med tidsinnstilling eller astrour-funksjon. Da kommer lyset på ved forhåndsinnstilte tidspunkt eller det følger solen, og du får lys akkurat når du trenger det.

Vi hjelper deg med å velge rett belysning

Stadig flere ser verdien av å benytte seg av en lysrådgiver når de skal velge belysning. Lysrådgiveren hjelper deg med å få rett belysning i ulike miljøer på eiendommen. Utendørs kan det være spesielt utfordrende å lyssette, fordi det er mye man skal tenke på. Først og fremst skal det lyse opp på en god måte. Samtidig er plassering viktig, så du får mye og riktig lys uten at det blender. 

Vi hjelper deg gjerne med å lyssette på en måte som utmerket kombinerer det praktiske og det dekorative. I tillegg kan vi installere ekstra stikkontakter utendørs ved behov, og vise deg smarte lyskilder og styringssystemer som gir god og energiøkonomisk utendørsbelysning.

Kontakt

Send oss en mail eller ring oss – så tar vi kontakt med deg for en hyggelig og uforpliktende befaring. Ta kontakt via vårt online kontaktskjema eller ring oss på telefon: 72 43 35 00