De er lekre og de er praktiske, men langt fra uproblematiske. Downlights utgjør brannrisiko.

Downlights i taket kan gi trøbbel med både fukt og brann. Innfelte lyspunkter i tak, såkalte downlights, har lenge vært populære. Dessverre kan de utgjøre en stor risiko for brann dersom de monteres feil. Det finnes det mange eksempler på.

Bruken av downlights i norske hjem begynte for alvor på slutten av 90-tallet og har siden blitt stadig mer utbredt. Erfaringer viser at de første installasjonene med downlights ofte har svakheter med måten de ble montert, og hva slags materiell som ble brukt. Det ser også ut til at en del har blitt montert av ufaglærte.

Eksempel på feilmontert varmgang.
Moderne LED-løsninger.

Velg moderne LED-løsninger

Når man skifter ut en eksisterende halogeninstallasjon med LED, gir det ikke bare en økonomisk besparelse, men også en miljøgevinst da all energiproduksjon påvirker miljøet i form av blant annet C02-utslipp. Derfor er det godt å vite at våre belysningsanlegg med moderne LED-løsninger bidrar til å spare energi.

Man kan spare mye energi i en husholdning ved å se over belysningen, f.eks. ved å bytte ut halogendownlights med LED. Utskiftingen vil dessuten gi betydelig mer lys enn tidligere, så energibesparelsen vil bli enda større hvis lyset dimmes til samme nivå eller lavere. 

Kontakt

Send oss en mail eller ring oss – så tar vi kontakt med deg for en hyggelig og uforpliktende befaring. Ta kontakt via vårt online kontaktskjema eller ring oss på telefon: 72 43 35 00