Har strømregningen kommet?

Elektrikeren din kan hjelpe deg med små tiltak som gir store energikutt i din bolig eller næringsbygg.

Start i dag! De kommende ukene er ofte de aller kaldeste i Norge. Det svir på pungen når neste strømregning kommer i april. Ikke bare varmer vi huset mer enn ellers på denne tiden av året, men vi oppholder oss mer innendørs og bruker dermed mye elektrisitet i form av belysning og elektriske apparater.

3 tips til varm bolig

60 prosent av strømutgiftene i norske boliger går til oppvarming. Elektrisk oppvarming er en ren og energieffektiv varmekilde - hvis den brukes smart. Og investeringskostnaden er lav i forhold til mange andre varmekilder. Hvis du driver et næringslokale, har du også mye å spare på å bruke strømmen mer effektivt.

Elektrikeren din kan hjelpe deg med å velge energieffektive kilder og vise deg ulike systemer som justerer temperaturen inne. For eksempel:

  • Ny termostat: Ved å senke snittemperaturen inne med bare én grad, reduserer du strømforbruket med fem prosent. Ved å bytte ut din gamle ovn med reguleringsbryter til en ny ovn med elektronisk termostat, kan du lett senke snittemperaturen med 2-3 grader. Panelovner har lav investeringskostnad.
  • Nattsenkning: Ved å styre varmen med dag- og nattsenking, vil temperaturen automatisk gå ned når du sover eller er ute. Slik automatisk senkning kan kutte strømforbruket til varme med hele 25 prosent. Varmestyringen kan enten monteres mot hver varmekillde eller i et sentralt styringsanlegg.
  • Gulvvarme: Kabler i gulvet reduserer behovet for rom-oppvarming. Det finnes i dag mange smarte termostater og systemer som gjør varmekablene svært energieffektive. Snakk med din elektriker om effektive, komfortable løsninger!

3 tips til belysning

Ta en titt på belysningen: Hvilke pærer har du i lampene dine? Ved å bytte ut vanlige lyspærer med LED-lys og sparepærer kan du spare energi til belysning med 80 prosent.

Du vil også spare strøm ved å:

  • Dimme lyset: Den enkleste formen for lysstyring er dimming. Ved å senke lampa ned til 50 prosent styrke når du ikke trenger mye lys, sparer du 25 prosent energi i lyskilden.
  • Slukk utelyset: Med fotoceller i lyspærene ute registreres lys og mørke og lyset styres deretter. Slik unngår du at utelampa står på hele dagen. Du kan også koble inn en bevegelsessensor som slår på lyset kun når det er folk utenfor huset.
  • Smart system: Med et sentralt lysstyringssystem, kan du koble alle lyskildene til en felles enhet. Slik sørger du for at du alltid får det lyset du trenger og at lampene skrus av når du ikke er til stede.

Vi hjelper deg!

Husk at elektrisk arbeid skal utføres av autoriserte fagfolk. Ring oss i dag for råd om energisparing og hjelp til å montere strømsparende løsninger for lys og varme!