El-sjekk gir trygghet

Feil i det elektriske anlegget forårsaker svært mange branner i Norge. En el-sjekk gjør boligen din tryggere.

På samme måte som vegger, møbler og innredning slites med tiden, vil det elektriske anlegget i boligen din bære preg av årenes løp. Men selv om vi nordmenn har verdensrekord i oppussing, er vi notorisk slurvete med vedlikeholdet av det elektriske, ifølge Direktoratet for samsunnssikkerhet og beredskap.

Norge er ett av de landene i verden der det er flest ulykker og skader i forbindelse med feil i elektriske anlegg. Derfor er det innført lover om hvor ofte det skal utføres service på el-anlegg i bedrifter og virksomheter. Men i private hjem, er dette viktige vedlikeholdet fremdeles opp til deg som boligeier. Vet du hva som befinner seg bak veggene i boligen din? Og er du trygg på at de som har bodd i huset før har utført alt elektrisk arbeid på forsvarlig måte? Som huseier er det ditt ansvar at det elektriske anlegget er i forsvarlig stand.

Det elektriske anlegget er basert på strømbehovet i den tiden det ble bygget. Med stadig flere elektriske apparater hjemme, har dette behovet økt dramatisk de siste årene. At man bruker mer strøm enn anlegget tåler, kan føre til varmgang og brann. Oppussing av vegger, kan dessuten forårsake skader på det elektriske ved at ledninger har fått spikre og skruer gjennom seg. En el-sjekk er en billig investering i sikkerhet.Jo eldre boligen er, jo viktigere er det med en el-sjekk.

Er det lenge siden du fikk en el-sjekk i boligen din? Hvis svaret er ja, bør du bestille elektriker fra oss i dag! Vi tar en grundig kontroll av anlegget.