Behagelig strømsparing

Energieffektiv belysning og varme, og smarte styring kan spare deg for store strømutgifter uten å redusere komforten.

To tredeler av strømforbruket i norske boliger går til belysning og oppvarming, ifølge Sintef. Du kan spare både miljø og lommebok ved å ta en gjennomgang av hvordan du varmer og lyser opp boligen din i dag.

Belysning: Å bytte ut lyskilder med energieffektive pærer og rør, kan redusere strømforbruket til belysning drastisk. Ved å i tillegg installere lysstyring kan du sørge for at bygget har tilstrekkelig lys til matlaging, husvask, arbeid og lek samtidig som lampene skrus ned når du ikke trenger like mye lys.

Oppvarming: Gamle panelovner har dårlige reguleringsevner, noe som betyr at du kommer til å bruke mer varme enn du trenger. Å bytte til nye ovner er en billig investering som på sikt vil redusere strømforbruket i bygget. Ytterligere besparelser vil du gjøre ved å installere varmestyring. Styringssystemet regulerer romtemperaturen slik at du får maks komfort når du trenger det, og automatisk senking av ovner når du sover eller er ute. Enova gir tilskudd til installering av varmestyringssystem.

Vi vil kartlegge ditt behov for lys og varme og hjelpe deg med å finne smarte, strømsparende løsninger.